Linkedin Flipboard E-posta Linki Kopyala Yazı Tipi Evinizde lezzetli ve sağlıklı bir et suyu hazırlamak istiyor, ancak bazı püf noktalara dikkat ederek ilerlemek istiyorsanız bu ipuçlarını takip edebilirsiniz. Lezzetli bir et suyu hazırlamak için yapmanız gerekenler.
1 /8
Sağlığımız için çok faydalı olan et suyu, hem diğer yemeklere lezzet katar hem de genel sağlığı iyileştirmeye yarayan bileşenler içerir. Bu püf noktalara uyum sağlayarak pürüzsüz bir et suyu elde edebilirsiniz.
2 /8
Evde nefis bir et suyu hazırlamak istiyorsanız, öncelikle ilikli kemikleri fırında kızartmanız gerekir. Bu sayede daha iyi bir aroma elde edebilirsiniz. Pişirme işlemlerine soğuk suyla başlamak ve yavaş yavaş kısık ateşte kaynatmak lezzetlerin suya ulaşmasını sağlayabilir.
3 /8
Malzeme seçerken ilk olarak kemik türüne dikkat edilmelidir. Genel olarak dana veya kuzu kemikleri ideal olacaktır. Özellikle ilikli kemikler et suyuna harika bir lezzet katar. Ayrıca taze ve kaliteli kemik ve et kullanımı, et suyunun lezzetini belirler.
4 /8
Et suyu hazırlarken ekstra malzemelere yer vererek suyu çeşitlendirebilirsiniz. Soğan, sarımsak, kereviz sapı ve havuç gibi sebzeler lezzet atar. Aynı şekilde defne yaprağı, tane karabiber ve kekik gibi baharatlar da et suyuna çok yakışacak.
5 /8
Eğer kemiklerin üzerinde fazla kalıntı varsa, kaynar suda birkaç dakika haşlayabilirsiniz. Bununla birlikte pişireceğiniz tencereyi iyi seçmeniz gerekir. Uzun süre pişirmek için döküm tencerelere öncelik verebilirsiniz.
6 /8
Tencereyi orta ateşte kaynama noktasına getirebilirsiniz. Tencereyi orta ateşte kaynama noktasına getirebilirsiniz. Ardından ocağı kısıp et suyunu kısık ateşte pişirin. Dana veya kuzu kemikleri için: 6-12 saat, tavuk için 2-4 saat, balık için 30-45 dakika yeterlidir.
7 /8
Kemikleri kaynattığınız sırasında yüzeyde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alabilirsiniz. Bu sayede et suyu daha berrak olacaktır. Köpükler kemiklerin üzerindeki kalıntılardan oluştuğu için tadını da bozabilir. Köpükleri aldığınız sırada sebze ve baharatları pişirebilirsiniz.
8 /8
Pişirme işlemi bittikten sonra et suyunu süzmek için ince bir süzgeç veya tülbent seçebilirsiniz. Böylece istenmeyen küçük parçaların et suyuna karışması önlenir. Ardından suyu oda sıcaklığında dinlendirerek buzdolabında birkaç saat bekletebilirsiniz. Üstündeki yağı almak isterseniz soğumasını bekleyin.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."